Doğru Hashtag kullanarak ücretsiz bir şekilde daha çok kişiye ulaşmak ister misin ?

Hashtag

Hashtagler, kuralları ve algoritmaya uygun koşulda kullanıldığı taktirde gönderilerinin ücretsiz bir biçimde daha fazla kişiye ulaşmana sebep olarak keşfedilmeni ve hedef kitlene ulaşmanı sağlar. Böylelikle takipçi ve ziyaretçi sayını arttırır.

  • Her Gönderinde en fazla 30 Hashtag kullanabilirsin.
  • Her Storyde ise en fazla 10 Hashtag kullanabilirsin.

Eğer Hashtag kullanımı yukarıda belirttiğim rakamlardan daha fazla olursa Hashtagler işlevini kaybeder. İşlevini kaybetmiş Hashtag hedef kitlenize ulaşma ve     takipçi sayınızın artması olasılığınıza engel olacaktır.

Kullanılan Hashtagler sade bir dil kullanılarak okunması kolay, kısa ve öz, içeriğinize, kurumunuza, marka kimliğinize en uygun şekilde olmalıdır. Bu şekilde Hashtaglerden yüksek düzeyde verim alabilirsin. Bunun için ise yukarıda belirttiğim kriterleri gön önünde bulundurarak sana en uygun Hashtagleri bulmak için vakit ayırmalısın. İçeriklerinde Hashtaglerin Türkçe olmalı, yabancı dil kullanmamalısın. Bunun nedeni ise yabancı dil Hashtaglerin içi gönderi dolu ve oradaki kalabalığın içinde kalıcı olmak pek de mümkün değil. Özellikle yeni sayfalar için pek uygun değil.

Sonuç Olarak;

Artık Instagram’ın en iyi Hashtag uygulamalarına ve ipuçlarına hakimsiniz. Kendinize, sizi yeni kitlelere ulaştıracak bir Hashtag stratejisi oluşturabilirsiniz.

Profesyonel bir destek almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir